Anveo Mobile App / Dodaj użytkowników Anveo / Właściwości użytkownika Anveo
Jest to tłumaczenie automatyczne. Pierwotne stanowisko jest dostępne w angielski.

Właściwości użytkownika Anveo

Nowych użytkowników można utworzyć na stronie Anveo User w menu głównym w Microsoft Dynamics 365 Business Central. Możesz określić język i menu główne dla każdego użytkownika, a także sprawdzić, czy konto użytkownika jest obecnie aktywne.

Na karcie Anveo User można ustawić następujące właściwości i ustawienia:

Anveo User

Pole Anveo User jest unikalnym identyfikatorem Anveo User oraz nazwą logowania. Wartość ta musi być unikalna.

Jeśli wybierzesz opcję Login TypeWindowsWindows User, zamiast Anveo User Code dla logowania w aplikacji należy użyć składni DomainUsername.

User Name

W polu User Name można wpisać pełną nazwę użytkownika’.

Login Type

Możesz wybrać jedną z wielu opcji.

Anveo User

TheAnveoAnveo User type jest niezależną konfiguracją nazwy użytkownika + hasła, która jest ręcznie mapowana do użytkownika Microsoft Dynamics 365 Business Central zdefiniowanego w polach NAVNAV Login iPasswordPassword NAV Login .

Jeśli wybierzesz opcję Anveo User, musisz upewnić się, że hasło konta Active Directory używane w polu NAV Login nie ulegnie zmianie. Przy zmianie hasła, hasło musi być ręcznie ponownie ustawione w polu New Password NAV Login.

Windows User

OpcjaWindows User WindowssWindows User również mapujeAnveo User do użytkownika Microsoft Dynamics 365 Business Central za pomocąWindows Username fieldWindows , ale nazwa użytkownika i hasło Active Directory muszą być użyte do logowania. Składnia: Nazwa użytkownika.

Opcja Windows User automatycznie wykryje zmianę hasła i wyświetli okno dialogowe ponownego wprowadzenia hasła w aplikacji.

NAVUserPassword

Możesz również użyć autoryzacji NAVUserPassword, aby skonfigurowaćAnveo User
. W tym celu należy wybrać odpowiedniego NAV User w poluNAV User NAV.

Ten typ logowania wymaga równieżService Tier Microsoft Dynamics 365 Business CentralService Tier z NAVUserPassword uwierzytelniającym typu NAVUserPassword.

User Language

Anveo User może być przypisany do języka za pomocą pola User Language.

Expiration Date

W polu Expiration Date można określić datę, do której konto użytkownika może być używane. Po upływie tego terminu Anveo User jest nieważny i nie może zalogować się do żadnego klienta.

Password

W polu Password możesz zdefiniować nowe hasło dla Anveo User.

Jeśli używasz Login Type Windows User, możesz zmienić swoje hasło tylko w Active Directory, tak jak w systemie Microsoft Windows.

Jeśli używasz loginu typu NAVUserPassword, możesz zmienić swoje hasło w Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Można zdefiniować regułę dotyczącą złożoności hasła w Anveo Client Suite Setup, pole Password Requirements, używając wyrażenia regularnego. W celu łatwej konfiguracji można wybrać szablon wyrażenia regularnego. Reguła nie będzie miała zastosowania do Login TypeWindows User – używa reguł Active Directory.

Użytkownik mobilny może zmienić hasło w Microsoft Dynamics 365 Business Central i w aplikacji od wersji 8. Jeśli aktualna baza danych została zainicjalizowana w poprzedniej wersji, może być wymagana nowa inicjalizacja, aby umożliwić zmianę hasła.

Locked until

W polu Locked until można określić datę, aż Anveo User zostanie zablokowany. Użytkownik może zostać automatycznie zablokowany przez Ciebie lub przez jednego z klientów, jeśli w konfiguracji zostanie aktywowana automatyczna blokada po nieudanych próbach zalogowania (szczegóły patrz instrukcja instalacji). Aby odblokować instrukcję obsługi, można wyczyścić zawartość pola lub za pomocą funkcji Użytkownik > Odblokuj.

Relation Type

Masz możliwość przypisania typu do Anveo User, aby umożliwić restrykcyjny podgląd danych w bazie danych. Można więc przypisać Anveo User za pomocą pola Relation Type do typu Customer lub Sales Person, która może widzieć tylko swoje własne rekordy.

Relation Code

W zależności od wybranego Relation Type można zdefiniować w polu Relation Code kod odpowiedniego typu. Na przykład, Relation Type = Relation Code klienta i Relation Code = 10000, Anveo User zostanie zalogowany jako klient posiadający numer 10000 (więcej informacji tutaj).

Anveo User Protocol Level

Anveo User Protocol Level aktywuje prosty rejestr czynności użytkownika, takich jak logowanie i wylogowanie. Poniżej znajdują się dalsze informacje.

W tym dzienniku pojawią się komunikaty o błędach podczas procesu synchronizacji.

Logging Level

Logging Level aktywuje szczegółowy, techniczny dziennik dla danego Anveo User. Umożliwia rejestrowanie wszystkich czynności użytkownika w plikach tekstowych. Pozwala to na śledzenie błędów. Pliki będą przechowywane w folderze zdefiniowanym w właściwości Logging Folder w Anveo Client Suite Setup. Jeśli chcesz uzyskać pełny rejestr wszystkich działań, musisz również aktywować funkcję Server Logging in Anveo Client Suite Setup.

Zalecane ustawienie tego pola w celu zrozumienia procesu przychodzących danych w Anveo’’s Events Codeunit to Development. W przypadku wystąpienia błędów należy ustawić go na Debug. Te pliki tekstowe pomagają w zrozumieniu błędnych konfiguracji. Jeśli potrzebujesz pomocy technicznej, prosimy o dostarczenie tych plików.

To ustawienie wymaga wielu zasobów systemowych. Należy go używać wyłącznie do opracowywania i rozwiązywania problemów.

User Devices Over Limit Action

Szczegółowe informacje znajdują się w części User Devices Over Limit Action w programie Anveo Setup. Użyj tej wartości w Anveo User, aby nadpisać globalne ustawienia domyślne ustawione przez Anveo Setup.

Na funkcjach na liście Anveo Users można eksportować wybranychAnveo Users jako plik XML lub importować dowolne. Zauważ, że jeśli wykonasz importAnveo Users i ci już istnieją w bazie danych, zostaną one całkowicie nadpisane.

Anveo User Protocol

Punkt menu Anveo User Protocol istnieje w menu głównym Anveo Client Suite w Microsoft Dynamics 365 Business Central, aby można było odtworzyć, kiedy użytkownik zaloguje się i wyjdzie z Anveo Client Suite przy użyciu klienta. Tutaj masz możliwość sprawdzenia, jakie i kiedy działania zostały wykonane przez użytkownika i z jakiej firmy korzystał użytkownik. W funkcjach przycisków można usunąć stare i nieistniejące już istniejące protokoły.