Anveo Mobile App / Instalacja / Ustawienia Anveo
Jest to tłumaczenie automatyczne. Pierwotne stanowisko jest dostępne w angielski.

Ustawienia Anveo

W Anveo Setup pakietu Anveo Client Suite można dokonać wszystkich podstawowych ustawień, które są niezbędne do działania.

License

Karta Karta License wyświetla wszystkie parametry zainstalowanej wersji Anveo Client Suite oraz informacje o licencji.

Zainstalowany klucz licencyjny Anveo Client Suite jest wyświetlany w konfiguracji i można go tam zresetować. W tym celu należy skopiować nowy klucz do pola Load new license i wybrać w funkcji Set License. Licencja jest sprawdzana za pomocą numeru seryjnego licencji Microsoft Dynamics NAV 2016 używanego w Dynamics Web Service wraz z innymi parametrami. W przypadku zmiany jednej z tych wartości wymagany jest nowy klucz licencyjny.

Niepoprawny klucz licencyjny prowadzi do natychmiastowego wylogowania aktywnych Użytkowników Anveo do momentu załadowania ważnej licencji lub ponownego wprowadzenia ważnych wartości.

Admin

User Devices Over Limit Action

Jeśli używasz licencji Anveo, która jest ograniczona do określonej liczby urządzeń na użytkownika, możesz użyć tej właściwości do zdefiniowania zachowania zbyt wielu urządzeń na użytkownika. W przypadku systemów działających pod napięciem należy zawsze ustawić opcję Reject New Devices, aby upewnić się, że żadne urządzenie użytkownika Anveo nie zostanie automatycznie usunięte. Zamiast tego należy ręcznie usunąć nieużywane urządzenia w Microsoft Dynamics NAV 2016 po upewnieniu się, że urządzenie to nie jest już używane i że nie ma już danych wymuszających synchronizację. W przypadku systemów testowych i rozwojowych można ustawić tę właściwość jako Delete Oldest Device.


Configuration

Możesz zainstalować automatyczne blokowanie i odblokowywanie Anveo Pages w konfiguracji Anveo Client Suite na karcie Configuration. Może to być pomocne, jeśli masz więcej niż jedną osobę odpowiedzialną za tworzenie Anveo Pages. Włączenie funkcji Auto Lock Anveo Page on unpublish powoduje automatyczne zablokowanie Anveo Page przez aktualnego użytkownika poprzez jej niepublikowanie. Aktywacja Auto Unlock Anveo Page on publish odblokowuje Anveo Page automatycznie przy publikacji.


Replicate Anveo Users

Używając funkcji Replicate Anveo Users możesz zamówić w Anveo Web Store replikację wszystkich Użytkowników Anveo, w wyniku czego wszyscy Użytkownicy Anveo w Microsoft Dynamics NAV 2016 established Anveo User będą ponownie synchronizowani z Anveo Web Store. Replikacja odbywa się zazwyczaj automatycznie w tle, gdy Użytkownik Anveo loguje się po raz pierwszy. Funkcja ta powinna być wykonana po ponownym uruchomieniu Anveo Web Store, zwłaszcza gdy masz dużą liczbę użytkowników sieci Web (ok. ponad 1000).